Bu blog Emeğin Yoldaşlığına ; Çokluğun emeğinin arşivlenmesine bir katkı olsun diye, HERKESİN,AMA HİÇKİMSENİN şiarıyla var...İSYAN,KOMÜN,ÖZGÜRLÜK...
DUYGULANIYORUM,ÖYLEYSE VARIM...

Bu Blogda Ara

Spinoza

Spinoza'dan Neşe ve Keder olarak yapılan çeviriye karşı ;Cüret ve dumur kavramlarını öneriyoruz...

Hayat Akıyor...

İsyan Büyütür...

İsyan Büyütür...

11 Haziran 2009 Perşembe








Peru Kongresi, Amazon yerlilerinin şiddetli protestolarına neden olan kararnameleri süresiz olarak askıya alındı
LİMA - Peru Kongresi, Amazon yerlilerinin yoğun protestolarına ve çatışmalara neden olan, Peru hükümetinin, yağmur ormanlarını yabancı enerji ve maden şirketleri için cazip hale getirmek amacıyla çıkardığı kararnameleri süresiz olarak askıya aldı.
Peru hukukunu, ABD ile yapılan serbest ticaret anlaşmasının hükümleriyle uyumlu hale getirmek amacıyla geçen yıl yasalaştırılan kararnameler Amazon yerlilerinin şiddetli protestosuna neden olmuştu.
Kararnamelerin, yabancı şirketlerin kendi topraklarını petrol, gaz ve ağaç kesimi için istismar etmelerini kolaylaştırdığını söyleyen Amazon yerlilerinin nisan ayından başlayarak yaptıkları protesto eylemleri, Peru güvenlik güçlerinin, yerlilerce ulaşıma kapatılan bir kara yolunu açmak üzere 5 Haziran Cuma günü yaptıkları müdahale üzerine çatışmalara dönüşmüştü.
Perulu yetkililer, güvenlik güçleriyle Amazon yerlileri arasında çıkan çatışmalarda en az 23 polisin hayatını kaybettiğini belirtirken, Amazon yerlilerinin liderleri çatışmalarda en az 30 sivilin öldüğünü duyurdu.(aa)

Hiç yorum yok: